Biuro Cogision Poznań – jasny

typ projekturokzakreswspółpraca
projekt architektoniczny, elementy wykonawczego2017wnętrze biura

Biuro Cogision Poznań

typ projekturokzakreswspółpraca
projekt architektoniczny, elementy wykonawczego2017wnętrze biura

Biuro Pepco Poznań

typ projekturokzakreswspółpraca
projekt kompleksowy z pozwoleniem na budowę2017wnętrze biuraNowy Styl, Marbudex
Projekt kompleksowy wraz z pozwoleniem na budowę dla przebudowy budynku biurowego dla dostosowania do aktualnych potrzeb biura
Projekt kompleksowy wraz z pozwoleniem na budowę dla przebudowy budynku biurowego dla dostosowania do aktualnych potrzeb biura
Projekt kompleksowy wraz z pozwoleniem na budowę dla przebudowy budynku biurowego dla dostosowania do aktualnych potrzeb biura
Projekt kompleksowy wraz z pozwoleniem na budowę dla przebudowy budynku biurowego dla dostosowania do aktualnych potrzeb biura
Projekt kompleksowy wraz z pozwoleniem na budowę dla przebudowy budynku biurowego dla dostosowania do aktualnych potrzeb biura
Projekt kompleksowy wraz z pozwoleniem na budowę dla przebudowy budynku biurowego dla dostosowania do aktualnych potrzeb biura
Projekt kompleksowy wraz z pozwoleniem na budowę dla przebudowy budynku biurowego dla dostosowania do aktualnych potrzeb biura
Projekt kompleksowy wraz z pozwoleniem na budowę dla przebudowy budynku biurowego dla dostosowania do aktualnych potrzeb biura

Wnętrze biura IT

typ projekturokzakreswspółpraca
projekt kompleksowy2018=7wnętrze biura IT

Biuro we Wrocławiu

typ projekturokzakreswspółpraca
projekt architektoniczny2016wnętrze biura IT open-space

Biuro w Poznaniu

typ projekturokzakreswspółpraca
projekt kompleksowy2016wnętrze biura call-centerOffice Plus

info

Głośne warunki pracy oraz chęć stworzenia niepowtarzalnego charakteru call center, zdeterminowały konieczność zostawania indywidualnych rozwiązań poprawiających akustykę. Z tego powodu poszczególne stanowiska ZONA Architekci przedzielili za pomocą fornirowanych, ażurowych paneli, które rozpraszają dźwięk, a także paneli wypełnionych tkaninami o właściwościach pochłaniających. Zaprojektowano również wysokie ścianki działowe minimalizujące dyskomfort pracy w dużej, otwartej przestrzeni. Dodatkowe detale w postaci donic z zielenią, umiejscowione przy poszczególnych zespołach biurek, nadały przestrzeni przyjazny charakter.

Ponadto warto podkreślić rozwiązanie w postaci boksów przeznaczonych na szybkie spotkania, bez konieczności angażowania sal konferencyjnych. Boksy te są również odpowiedzią na potrzebę wykreowania w przestrzeni biurowej miejsca do odpoczynku pracowników. 

Oryginalnym zabiegiem zaproponowanym przez projektantów jest sposób identyfikacji małych sal spotkań. Wyjątkowo odstąpiono od klasycznej numeracji pomieszczeń na rzecz przypisania poszczególnym salom jednej z planet Układu Słonecznego.

W całej koncepcji ograniczono ilość materiałów, ale zastosowano powtarzające się pastelowe kolory. W przestrzeni dominuje drewno o ciepłym odcieniu, często w postaci przegród i paneli o charakterystycznym wzorze w jodełkę. Przy doborze materiałów uwzględniono aspekt zarówno wizualny, jak i ekonomiczny. 

Podsumowując zaprojektowana przestrzeń jest odpowiedzią na potrzeby współczesnego pracownika. ZONA Architekci skupili się nie tylko na wykreowaniu komfortowego miejsca pracy, ale także wyposażyła powierzchnię w strefy umożliwiające odpoczynek i rekreację. Dlatego dzięki zindywidualizowanym rozwiązaniom biuro stało się swoistym mikrokosmosem.