Mieszkanie w Poznaniu

Aneks kuchenny w mieszkaniu

info

Mieszkanie kupione w stanie deweloperskim miało bardzo dużo wad. Atutem mieszkania były jednak dwa przeszklone wykusze, dzięki którym do wnętrz wpadało bardzo dużo światła. Wadą – długi korytarz ciągnący się przez całą szerokość mieszkania. Zdecydowaliśmy się na kompletną zmianę rozkładu funkcjonalnego mieszkania tak, by właściciele mieli jak największą przestrzeń użytkową strefy dziennej bez zbędnej komunikacji,

Centralnym punktem pokoju dziennego jest wyspa wykończona raszkami oraz naturalnym kamieniem. Na całości powierzchni mieszkania (oprócz łazienek) położona jest deska w kształt jodełki francuskiej. Kolorystyka nawiązuje do natury – przygaszone odcienia zieleni, kolorów ziemi, niebieskiego czy fioletowego bardzo dobrze współgrają z materiałami takimi jak kamień czy drewno. Ciekawym zabiegiem jest zabudowa w salonie dzięki której można z łatwością schować strefę TV poprzez przesuwne fronty ozdobione sztukateriami.

Elementami dopełniającymi są uwielbiane przez właścicielkę mieszkania lustra, przez które częściowo „ukryto” słup konstrukcyjny oraz podciąg. Strefę jadalnianą doświetla naświetle z mleczną szybą usytuowane pomiędzy sypialnią a częścią dzienną. Łazienka utrzymana jest w monokolorze. Wszystkie fronty zabudów wykończone są w perforowanej metalowej blasze malowanej proszkowo na taki sam kolor jak ceramika.

 

Tak zaprojektowane mieszkanie wystarczy dopełnić przedmiotami w naturalnym wykończeniu oraz roślinami, które nadają niesamowitego uroku. 

 

typ projektu

projekt architektoniczny
i wykonawczy

rok ukończenia

2018

zakres

wnętrze mieszkania

Przebudowa deweloperskiego mieszkania pod klucz

Inne projekty architektoniczne